Väikeettevõtja kahjude osalise hüvitamise toetus – kas sobib mulle?

24. May 2020

Koroonast tingitud majanduse halvenemise mõjusid püüab riik vähendada ning pakub COVID-19 mõjude leevendamiseks erinevaid toetuseid. Üheks selliseks on ka Väikeettevõtja kahjude osalise hüvitamise toetus. Toetus on eelkõige mõeldud väikeettevõtetele, mis on negatiivselt mõjutatud COVID-19 puhangust. Toetuse eesmärk on anda ühekordset tagastamatut abi väikeettevõtjatele kriisikahjude osaliseks hüvitamiseks.

Toetusel on mitmeid tingimusi, millest toome olulisemad välja.

Kuidas käib taotlemine?

Taotlemisel tuleb täita avaldus, kus kirjeldatakse muuhulgas ka koroonaviiruse puhangust tingitud mõjusid sinu ettevõttele. Lisaks esitatakse raamatupidamislikud aruanded nagu kasumiaruanne ja bilanss eelmise aasta lõpu seisuga (31.12.2019). Käibe languse arvutamisel võetakse aluseks Maksu- ja Tolliametile esitatud viimase kuu käibedeklaratsiooni andmed. Seetõttu, kui sinu ettevõte ei ole käibemaksukohustuslane, siis on vajalik esitada ka kasumiaruanded käibelanguse tõendamiseks (märts/aprill 2019 vs märts/aprill 2020). Kui sinu ettevõte on tegutsenud vähem kui aasta, kuulub kontserni või tegutseb Ida-Virumaal või Saaremaal, siis tasub olla erinõuete osas tähelepanelik.

Taotlusi on võimalik esitada aasta lõpuni. Taotluse menetlemise tähtaeg on kuni 15 tööpäeva alates taotluse esitamisest ning toetus makstakse välja 10 tööpäeva jooksul pärast taotluse rahuldamist. Sealjuures tuleb valmis olla täiendavateks küsimusteks, kui taotluses esineb puudujääke.

Kas toetus sobib mulle?

Kuigi taotluse enda täitmine ja esitamine liiga keeruline ei ole, siis väljakutsuvam on näpuga järje ajamine, kas ettevõte ikka kvalifitseerub selle toetuse meetmesse või mitte. Toetusel on spetsiifilised käibe, tööhõive ja valdkonnast tulenevad raamid, mille mõistmisega paljud väikeettevõtted jäävad hätta. Kui oled taotlust esitamas, kuid satud tingimuste rägastikus segadusse, siis kasuta taotluse esitamiseks professionaalide abi. 5000 euro suurune toetus võib praeguses olukorras olla väikeettevõtetele tõeliseks õlekõrreks ning jätkusuutlikkuse tagajaks. Tunne oma õigusi ja võimalusi ning kasuta ellujäämiseks väiteettevõtete toetust.

Ära jäta võimalust kasutamata ja võta meiega ühendust! Oleme elukutselised projektikirjutajad, kes on koostanud sadu äriplaane ja RTK ning PRIA toetustaotluseid.

äriplaani näidis – Raha tõstmiseks mõeldud onepager

5. August, 2017

Järjest rohkem tuleb meil lisaks äriplaanidele koostada ka juurde käivaid esitlusdokumente nagu onepagerid ja presentatsioonid. Tänaseks on kogemust piisavalt, et üks koostatud äriplaani näidis ideede saamiseks blogis välja tuua. Onepagerid… Loe edasi »

EAS – loomemajanduse eksporditoetus

11. June, 2016

Viide EASi lehele: http://www.eas.ee/teenus/loomemajanduse-eksporditoetus/ Kes saab taotleda? Toetuse sihtgrupp: eraõiguslikud juriidilised isikud, kes tegutsevad loomemajanduse valdkondades. EAS soovib loomemajanduse eksporditoetuse kaudu toetada loomemajanduse ettevõtete ekspordiga alustamist või selle hoogustamist. Loomemajanduse… Loe edasi »